Waarom is een goede bureaulamp zo belangrijk?

Wie regelmatig op zijn of haar bureau zit te zwoegen, weet vast en zeker waarom een goede bureaulamp zo belangrijk is. Noem het gerust een onmisbaar element op je bureau. Minstens even belangrijk als opbergmappen, een briefopener of een houder om je laptop op te plaatsen. Bij een bureaulamp denken we spontaan aan de basisactiviteit van dit object en dat is licht geven. Een bureaulamp moet je in de eerste plaats dan ook voldoende licht geven. Een taak die andere lichtbronnen in de ruimte zoals je plafondlamp of je spots niet op dezelfde wijze kunnen bieden. Naast licht, geven bureaulampen je ogen ook rust en geven ze je bureau de nodige uitstraling. 

Een goede bureaulamp verbetert de zichtbaarheid

De belangrijkste taak van een bureaulamp is natuurlijk het geven van licht. Heel wat bureaus lijken wel het donkerste plekje in de woning. Alsof een bureau er niet gezellig, fris en luchtig mag uitzien. Licht is echter leven en dat geldt des te meer op een plek waar gewerkt moet worden. Een degelijke bureaulamp gaat je helpen om alles beter te zien en te vatten. Teksten, afbeeldingen en objecten worden eenvoudigweg zichtbaarder. En wat dan met mijn plafondlamp of spots? Wel, zij zorgen natuurlijk ook voor licht, maar ze zijn nooit zo gericht dan een bureaulamp. Vele bureaulampen kan je draaien, keren en plooien zoals jij het wilt. Op deze manier kan je zeer gericht tewerk gaan en de zaken verlichten die jij verlicht wilt zien. Het is een van de zaken waarom een goede bureaulamp zo belangrijk is.

Rust voor je ogen

Tijdens het werken en tokkelen op je laptop of schrijven op papier is niet alleen je brein overuren aan het maken, maar worden ook de ogen extra belast. Elke vorm hulp die ze dan kunnen krijgen om hun taak enigszins aangenamer te maken, is van harte welkom. Een bureaulamp gaat deze extra steun bieden. Je ogen zullen het extra licht met open armen ontvangen en verwelkomen en ze zullen minder snel vermoeid of geïrriteerd raken. Ook de kans op hoofdpijn zal een stuk kleiner worden.

Wie leest bij te weinig licht zal de ogen extra belasten. Dit kan op lange termijn ernstige gevolgen hebben. De oogspieren gaan immers hun uiterste best moeten doen om toch maar voldoende te blijven functioneren. Daarnaast zal je bij te weinig licht ook regelmatig moeten knipperen om toch de juiste focus te kunnen houden. 

Uitstraling van je kantoor

Tot slot is er natuurlijk de uitstraling van je kantoor die het hebben van een mooie bureaulamp belangrijk maken. Voor vele mensen is een bureau een ruimte waar ze toch heel wat tijd in doorbrengen. Je werk aangenamer maken, doe je door de ruimte aangenamer te maken. Dat kan zijn door een streepje groen via planten of bloemen aan je ruimte toe voegen, maar dat kan ook door je ruimte kleur te geven met behulp van leuke attributen zoals een mooie bureaulamp. Het is misschien niet meteen de hoofdtaak van een lamp, maar het is een leuk extraatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *