Een LED bureaulamp

Een bureaulamp is een interieuronderdeel dat je gewoon in huis moet halen. Niet alleen om je bureau dat tikkeltje extra te geven, maar ook omdat haar licht nu eenmaal je werk bevordert en de last op je ogen vermindert. Als het uiteindelijk op het kiezen van een bureaulamp aankomt, dan is er volgens onze bescheiden mening geen betere keuze dan een LED bureaulamp. We kennen allemaal het gezegde “zien is geloven”. Wel, bij het kiezen voor een LED bureaulamp mag je er zeker van zijn dat het ziengedeelte geen probleem meer gaat zijn. Als je op zoek bent naar een moderne, kosten-efficiënte en unieke lamp die bovendien uitmuntende prestaties levert dan moet je op zoek naar een LED lamp. 

De voordelen van een LED bureaulamp

Een langere levensduur

LED heeft het grote voordeel dat het een veel langere levensduur heeft dan andere traditionele manieren van verlichting. Cijfertjes zeggen natuurlijk veel meer dan woorden daarom… een LED-bureaulamp gaat voor 30.000 tot en met 50.000 uur licht zorgen. Dat is 50 keer langer dan een klassieke gloeilamp, 25 keer langer dan een halogeenlamp en 8 tot 10 keer langer dan een klassieke CFL lamp. Om het nog duidelijker te maken; je zou een LED-bureaulamp maar liefst 13 jaar lang elke dag 10 uur kunnen laten branden vooraleer ze het loodje legt. 8 uur per dag betekent zelfs 17 jaar. Ook het regelmatig aan- of uitschakelen heeft geen effect op deze levensduur. Wist je trouwens dat een LED-lamp meestal van plastiek of aluminium is gemaakt? De kans dat ze door een val breekt, is dan ook heel klein. 

Energiebesparend

Een LED-bureaulamp is erop gericht om efficiënt te werken en zo weinig mogelijk energie te verbruiken zonder aan prestaties in te boeten. Daardoor is de aankoop goedkoop. De lampen hebben weinig stroom nodig om licht te produceren. Je zult dus ook heel wat geld besparen op je elektriciteitsfacturen. Bovendien moet je een LED-bureaulamp ook minder snel vervangen wat dan nogmaals minder geld en tijd kost. De kracht van LED op vlak van energie zit hem in het feit dat een LED bureaulamp haar licht in een specifieke richting gaat sturen terwijl een gloeilamp bijvoorbeeld haar licht en warmte in alle richtingen gaat sturen. Een verspilling van licht, warmte en energie.

Veiliger en milieuvriendelijker

Bij het produceren van een LED bureaulamp komt er geen lood of mercurium aan te pas. Er komt bij het branden daarnaast minder koolstof vrij. Een LED-lamp is daardoor niet alleen veiliger, maar ook beter voor het milieu. Dat ze veiliger zijn voor je gezondheid en je ogen is onder meer de danken aan het feit dat ze geen UV of infrarood uitstralen. 

Een LED bureaulamp produceert minder warmte

LED lampen gaan minder warmte genereren dan andere lampen. Mensen die al eens vele uren met behulp van een klassieke lamp hebben gewerkt, herkennen vast en zeker de hoofdpijn of de vermoeidheid aan de ogen. Dit heeft onder meer te maken met de warmte die traditionele lampen produceren. Je concentratie gaat hiervan een stuk verminderen. Met LED heb je dit probleem veel minder.

Helderder licht

Een LED bureaulamp geeft een helder, zuiver maar toch warm licht (afhankelijk van de sterkte die je bijvoorbeeld met een dimmer instelt) dat zich in één richting maar wel breed verspreid. Dit helpt je om een betere zichtbaarheid te krijgen. De kleur van deze lamp gaat dicht aanleunen bij de kleuren van daglicht; iets waar onze ogen aan gewend zijn. 

Dimmen

LED bureaulampen zijn natuurlijk ook verkrijgbaar met een dimmer. Deze dimmer stelt je in staat om de sterkte van je licht zelf te bepalen. Wel handig, omdat je overdag nu eenmaal meer omgevingslicht hebt dan bijvoorbeeld ’s avonds of ’s nachts. Elke situatie heeft zo een eigen hoeveelheid licht nodig en met een dimmer ben jij de lichtbaas. Dankzij een dimmer kun je gaan van de koude witte kleur tot de warmere gele kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *