Bureaulampen: verlicht je leven

De maatschappij mag dan wel voorgoed het digitale pad zijn opgeslagen en papier letterlijk en figuurlijk naar de prullenmand hebben verwezen, er zijn zo van die zaken die ongeacht het tijdperk belangrijk zijn en belangrijk blijven. We hebben het natuurlijk over bureaulampen. Een bureaulamp blijft haar rol spelen op de werkplek of op het bureau thuis… zelfs nu er nog amper papier aan te pas komt. En die rol, dat is een cruciale rol.

Bureaulampen en LED: een geslaagd huwelijk

De beste bureaulampen van tegenwoordig profiteren ten volle van de LED-technologie. Het zijn lampen die er niet alleen goed uitzien, maar die ook zeer duurzaam, milieuvriendelijk en efficiënt zijn. De kwaliteit van het licht is in niets te vergelijken met het licht dat we kennen van verouderde gloei- of halogeenlampen. Je kunt bovendien vaak zelf de lichtsterkte kiezen; wat een ware zegen voor onze ogen is. Dat bureaulampen je leven verlichten is geen holle leuze, maar de wonderlijke waarheid.

Waar op letten bij de aankoop van je bureaulamp?

Voor je een bepaalde bureaulamp gaat kopen, is het belangrijk om even na te denken over waarvoor je de lamp precies gaat gebruiken. Sommige bureaulampen zijn nu eenmaal beter in het uitvoeren van bepaalde taken dan andere. Zorgvuldig je lamp kiezen, gaat ervoor zorgen dat de lamp beter beantwoordt aan je wensen en vereisten. We zetten graag enkele factoren op een rij die je bij de aankoop van je bureaulamp in acht kunt nemen:

  • De helderheid: Bureaulampen leveren een zekere hoeveelheid watt en lux als ze schijnen. Deze twee zaken geven je een idee over de helderheid van de bureaulamp. Lux is de maateenheid voor de helderheid van het licht terwijl wattage je vertelt hoeveel stroom je licht nodig heeft om te schijnen. Over het algemeen kan je stellen dat: hoe hoger de wattage hoe helderder de lamp zal schijnen. De juiste helderheid is belangrijk omdat deze je ogen zal ontlasten. 
  • De kleurtemperatuur: Of je houdt van een koele blauwe kleur of eerder van een warme gele is volledig persoonsgebonden. Onthoud dat je voor warm geel licht op zoek moet naar een lamp van om en bij de 2700 Kelvin. Wit licht heeft 3000 Kelvin, zeer helder wit licht tussen de 3500 en 4000 Kelvin en het koele blauw-witte licht zit tussen de 5000 en 6500 Kelvin.
  • Het type licht: De meeste bureaulampen vandaag de dag maken gebruik van LED-lichten. Deze lichtbron is uiterst efficiënt en heeft een veel langere levensduur dan heel wat andere lichtbronnen zoals halogeen- en gloeilampen. LED-lampen laten je bovendien toe om de kleurtemperatuur aan te passen. Tot slot, warmen LED-lampen ook niet op als ze werken en hoef je ze niet te vervangen.
  • De looks: Volg de stijl van je bureau, je kantoor of je woning in het algemeen als je een lamp kiest. Als je van plan bent om de bureaulamp regelmatig te verplaatsen, is een draadloos model misschien wel handig. Eventueel kan een zwenkarm ook al een oplossing bieden in dit geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *