Bureaulampen in alle soorten en maten

De ideale bureaulamp helpt je om de vermoeidheid tegen te gaan en taken en projecten efficiënter af te werken. Alles zal veel duidelijk worden en je zult deze lamp niet meer kunnen missen. Een bureaulamp is echter meer dan dat. Het is ook een object dat moet aansluiten bij de rest van de ruimte. Een stijlobject dat bijdraagt aan de algemene look en stijl van je bureau. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over je aankoop en zowel de praktische als esthetische kant in overweging te nemen. Bureaulampen komen tegenwoordig in alle soorten en maten voor. Dit maakt dat je vast en zeker wel de juiste lamp vindt, maar dit maakt ook dat het kiezen niet altijd even eenvoudig is. Om je wat zoekstress te besparen, zetten we graag enkele soorten lampen op een rij.

Verschillende soorten en maten bureaulampen

Bureaulampen met een zwenkarm

Een bureaulamp met een zwenkarm heeft het grote voordeel dat je het licht naar het object kunt toebrengen. Je draait, trekt en keert deze lamp eenvoudig in de gewenste positie. Het is een type lamp dat veel wordt gebruikt door mensen die werken met grote kaarten, overzichten of tekeningen. Je bestrijkt er immers heel eenvoudig grote oppervlaktes mee zonder dat je ze hoeft te verplaatsen.

Verstelbare bureaulampen

Technisch gezien valt een bureaulamp met zwenkarm natuurlijk ook onder deze categorie. Toch bestaan er nog tal van andere lampen die op een of andere manier verstelbaar zijn. Is het niet in de hoogte dan is het bijvoorbeeld de lamp zelf die in de gewenste richting kan gedraaid worden. Handig als je soms licht op verschillende hoogtes nodig hebt.

Stroomtoevoer

Je zou misschien denken dat een bureaulamp standaard met een stekker in het stopcontact gaat, maar dan heb je het mis. Niet alle bureaulampen worden op deze manier van stroom voorzien. Sommige halen hun energie bijvoorbeeld uit batterijen terwijl andere lampen dan weer via een kabel aan de USB-poort van je computer kunnen aangesloten worden. 

Meer dan licht geven alleen

Welkom in de moderne tijd; een tijd waarin bureaulampen vaak meer kunnen dan enkel en alleen licht geven. Iedere persoon heeft tegenwoordig wel gemiddeld 5 toestellen die op regelmatige basis moeten opgeladen worden. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig bureaulampen bestaan die rekening houden met deze behoefte. Sommige hebben ingebouwde stopcontacten, een USB-poort of zelfs de mogelijkheid om je toestellen er draadloos mee op te laden.

Een klassieke soort bureaulamp die onder deze categorie valt is de bureaulamp die ruimte heeft om wat spullen in op te bergen. Denk aan pennen, paperclips en andere kleine spulletjes die vaak rondslingeren.

Andere soorten bureaulampen

Je merkt het al… je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een bureaulamp voor. Zo zijn er bureaulampen met een geïntegreerd vergrootglas, bureaulampen die je aan de muur of aan de kast kunt hangen en ga zo maar door. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *